Hoe verwijderen – Google Chrome reclame in Google startpagina

Hoe vervelend! is de Chrome reclame wanneer je Google opent in een browser anders dan Google Chrome. Rechtsboven in beeld bevind zich sinds enige tijd een soort ‘nag screen’ welke ons elke dag weer wil vertellen dat Chrome bestaat en dat we die kunnen installeren. Er zijn meedere redenen denkbaar waarom we dit niet willen en natuurlijk ook waarom Google kiest voor een dergelijke reclame op zijn drukst bezochte webpagina.

Toen de reclame zijn intrede nam werd door Google zelf gezegd dat dit enkel tijdelijk zou zijn en dat was letterlijk jaren geleden. Het lijkt erop dat de Chrome reclame een blijvertje is. Dit doet bij ons de nood ontstaan de wereld ( of in ieder geval Nederland 🙂 te vertellen hoe we ervanaf kunnen komen. 

Let op: deze truc werkt niet voor google.nl, alleen met google.com ingesteld.

Stel de startpagina van Internet explorer anders in: (Wij gebruikten IE9)

Ga naar extra, (als je geen ‘menubalk zichtbaar in beeld hebt, druk dan op de ALT knop)
Internet opties, en vul hetvolgende adres in bij, Startpagina.

http://www.google.com/webhp

Voor:

Na:

Een mooie schone startpagina dus, en dat is precies waarom we Google omarmt hebben boven inmiddels overleden of op sterven na dood zijnde concurrenten. Een Google logo en een search box.  

Google Chrome is zeker een goed product maar gebruikers willen graag zelf de keuze in handen hebben de overstap te maken naar een andere browser. Ohwzo raad iedereen aan Google Chrome te downloaden, installeren en gebruiken om te kijken of het bevalt. Chrome kan dan een vervanging zijn voor Internet Explorer, echter hebben alle browsers voor en nadelen. Wil je niet weeer een programma installeren zijn er ook portable versies verkrijgbaar op de download pagina, of doe een Google search 🙂

Comments

comments

Tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Hoe verwijderen – Google Chrome reclame in Google startpagina

  1. rene says:

    Top werkt ook weer.