Netwerk is uitgeschakeld, hoe schakel ik deze weer in?

Volg deze stappen om het netwerk van uw laptop of computer weer aan de praat te krijgen

Als het netwerk van de desktop of laptop er ineens mee ophoudt dan kunt u de onderstaande stappen volgen om dit weer te herstellen.

  1. Controleer of de netwerkstekker wel goed vastzit. De LED (klein groen lampje) moet altijd branden. Als ze niet brandt of geel brandt dan is de verbinding fysiek niet in orde. Probeer dan eerst eens om een andere netwerkkabel te nemen.
  2. Gebruikt u een draadloos netwerk met een laptop? Controleer dan eerst of de draadloze netwerkkaart op hardwareniveau is uitgeschakeld. Dit kan op verschillende manieren: met een FN-toetscombinatie of met een schuif aan de linkerkant van het toetsenbord.
  3. Controleer of in Energiebeheer de laptop niet in een stand staat waarbij hij apparaten mag uitschakelen.
  4. Vaak is ook de netwerkverbinding softwarematig uitgeschakeld. Ga in het Configuratiescherm naar Netwerk- en internetverbindingen en klik op Netwerkverbindingen. Controleer of er een LAN-verbinding is uitgeschakeld en rechtsklik op die verbinding en kies in het popup-menu voor Inschakelen.
  5. Als het netwerk nu nog niet actief is, controleer dan de firewall van uw virusscanner (vooral McAfee ligt nog wel eens dwars) en schakel deze uit.

Comments

comments

Bookmark the permalink.

Comments are closed.