Sonic CD Android – met download extra bestanden

Achttien jaar nadat Sonic CD voor het eerst uitkwam op de Sega Mega Drive is de game ook uitgebracht voor Android. Sonic CD is een van de beste games in de Sonic the Hedgehog series. Het spel Sonic CD was destijds ontwikkeld voor de Sega Mega-CD, een uitbreiding voor de Sega Mega Drive die nooit echt goed is aangeslagen bij het grote publiek. Sonic CD zelf werd wel goed ontvangen en heeft nu dan eindelijk de kans om te worden gezien en gespeeld door een groot publiek.

In Sonic CD speel je elk leven niet één keer maar drie keer: in het verleden, heden en de toekomst. Elk keer verandert het level afhankelijk van in welke tijd je speelt. Doordat je in verschillende tijden speelt kan je het einde van de game ook veranderen. In het spel moet je zoveel mogelijk ringen verzamelen en door op topsnelheid te rennen kan je door tijdzones heen springen. De toekomst is steeds het de laatste tijdzone die je speelt waarbij je een eindbaas moet verslaan. De gameplay is redelijk gelijk gebleven, hoewel je nu wel touchbediening hebt.

Sonic CD is voor 1,53 euro te downloaden en dat is geen geld om deze klassieker weer eens te spelen. Om het spel te draaien heb je minimaal Android 2.1 nodig. Nagenoeg alle moderne Android-apparaten worden ondersteund aangezien dit spel grafisch niet moeilijk te noemen is.

Het nadeel is dat downloaden het van dit spel via Market alleen een soort raamwerk geeft en niet de werkelijke game inhoud. De bestanden zijn te groot om aan te bieden via Market dus download het spel zelf de additionele data naar de SD kaart. Gezien deze download nou niet bepaald snel binnenkomt hebben we een mirror gemaakt. Op deze manier helpen we SEGA ook nog een handje met het verkeer op de servers te verminderen ;-).

Download dit bestand en plaats de inhoud  (~250MB) in

/sdcard/android/data/com.sega.soniccd/files

Installeer hierna de APK en het spel start direct op.

Comments

comments

Tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Sonic CD Android – met download extra bestanden