Nieuwste Artikelen

 

vingeren

Windows 10 Creators Update nu al downloaden en installeren – Download links x86 en x64 nl (4/1/2017)

Microsoft heeft bekendgemaakt dat Windows 10-gebruikers de ‘Creators Update’ vanaf 5 april zelf kunnen installeren. Wij hebben natuurlijk geen zin om te wachten en de update is er nu al!! Een week na 5 april begint Microsoft met het officieel uitbrengen van de update. Dat zal in fases gebeuren, waarbij nieuwe apparaten de update als eerste krijgen.

Gelukkig kunnen we zelf bepalen wanneer we updaten en een beetje Tweaker wil nu meteen! En dat kan. Zonder ‘Insider’ te zijn.

De Creators Update brengt onder andere Paint 3D, een 3d-variant van het bekende tekenprogramma, naar het besturingssysteem. Ook nieuw is de functie Beam, waarmee gebruikers spellen kunnen streamen. Dat werkt zowel op computers als op de Xbox One. Verder bevat de update een blauwlichtfilter en een gamemodus die moet leiden tot optimale prestaties bij het spelen van games. Tijdens de installatie van de update krijgen gebruikers een privacyscherm te zien met instellingen. Daarin is het mogelijk om aan te geven of Microsoft de locatie, diagnostische gegevens en spraakbestanden mag gebruiken en of apps gepersonaliseerde reclame mogen tonen.

Stap 1: Download het Windows 10 (NL) ISO (PRO en HOME) bestand … Meer Lezen – Klik Hier …

Comments

comments

Poort forwarden/instellen (4/29/2017)

Poorten in windows instellen

 1. -Klik op Start.
 2. -Klik op Configuratiescherm.
 3. -Klik op Beveiligingscentrum.
 4. -Klik op Windows Firewall.
 5. -Kijk even of het vinkje bij geen uitzonderingen toegestaan weg is.
 6. -Klik op tabblad: Uitzonderingen.
 7. -Klik op poort toevoegen.
 8. -Vul bij naam je client in azureus,utorrent,bittorrent of ander programma.
 9. -Vul bij poortnummer de poort die je in je client heb ingesteld.
 10. -Vink tcp aan.
 11. -Klik op OK (2x).
 12. -Herhaal het poort toevoegen, nu ook voor UDP.

Waarom instellen in Windows Firewall?

Het is een gegeven dat de programma’s niet goed downloaden als een poortnummer niet is toegekend.
Je kan hier zogenaamde ‘connectable’ problemen mee hebben waardoor het programma niet lekker loopt.
Ook kan het dan een heel lange tijd duren voordat de download dan binnen is.

Poort openen / Poort forwarden een router

Een internetverbinding wordt onderverdeeld in virtuele eenheden, de poorten. Dit is gedaan zodat één internetverbinding, meerdere verbindingen tot stand kan laten brengen. Dit is vooral handig bij gebruik van één verbinding voor meerdere computers. Elke poort laat een specifiek proces op een computer in een huishouden verbinding ontvangen en verbinding maken via internet. Voor browsers is dat bijvoorbeeld standaard poort 80.

Eén computer wordt twee computers en twee worden er meer. Uiteindelijk heeft men in één huishouden een router nodig om het internet met elkaar te delen. Voor velen wordt dit gedeelde internet een bron van ergernis. Bij langzame torrents geeft men de schuld aan het downloaden van een familielid. Idem bij games die niet online kunnen worden gespeeld. Men heeft vaak echter niet door, dat de problemen ontstaan door een verkeerd ingestelde router. U dient namelijk de poorten van uw router te openen.

Wat zijn poorten?

Een internetverbinding wordt onderverdeeld in virtuele eenheden, de poorten. Dit is gedaan zodat één internetverbinding, meerdere verbindingen tot stand kan laten brengen. Dit is vooral handig bij gebruik van één verbinding voor meerdere computers. Elke poort laat een specifiek proces op een computer in een huishouden verbinding ontvangen en verbinding maken via internet. Voor browsers is dat bijvoorbeeld standaard poort 80.

Waarom wil ik poorten openen?

Wanneer er één computer is aangesloten op een modem, staan standaard alle poorten open. Echter dit is redelijk onveilig. Ook zijn er vaak meerdere computers in één huishouden aanwezig, die allemaal moeten worden aangesloten op het internet. Het gevolg is dat er een behoefte is een router aan te sluiten op een modem. Een router heeft namelijk standaard een hardware firewall aanstaan en stelt gebruikers in staat hun internetverbinding te delen.

De hardware firewall in een router laat alleen verkeer door dat verloopt via standaard poorten als poort 80. Dit vormt een probleem voor mensen die specifieke poorten dienen te openen voor hun computerprogramma’s. Men moet namelijk zélf deze poorten openen, en het leidt tot veel ergernis als dat niet lukt.
Een geopende poort is alleen geopend is voor één computer in een thuisnetwerk. Openen van poort 80 wordt dus niet aanbevolen, behalve als men browserverkeer van familieleden wilt blokkeren. Ook dient men te weten dat geopende poorten van buitenaf kunnen worden geïnfiltreerd, zorg er dus voor dat er goede software firewalls op computers aanwezig zijn voordat er wordt begonnen met poorten openen.

Hoe verander ik de instellingen van mijn router?

Een router heeft de beschikking over DHCP. Dit is een protocol dat van een router een intelligent netwerkbeheerder maakt. Door DHCP in een router in te schakelen, wordt het DHCP netwerk van een router geactiveerd. Dit netwerk is essentieel om internet te delen met andere computers in een netwerk. Wanneer DHCP niet staat ingeschakeld, kan er niet gebruik worden gemaakt van router-capaciteiten. Het DHCP-protocol geeft namelijk interne IP’s aan de computers in een netwerk om deze te kunnen identificeren. Wanneer men DHCP inschakelt in een router, stelt men een "DHCP IP pool" in. Als deze begint vanaf 192.168.1.30, krijgt de eerste computer aangesloten op de router een interne IP 192.168.1.30, de tweede 192.168.1.31 enzovoort. Zonder inschakelen van DHCP kunnen computers niet worden geïdentificeerd, daarom moet er altijd een DHCP in een apparaat staan ingeschakeld, in een huishouden met een netwerk. De maximale belasting van een router is 254 interne IP’s, maar dit is alleen van belang in bedrijven met veel computers.

U kunt inloggen in het beheersysteem van een router door in een willekeurige browser in het URL-vak 192.168.0.1 of 192.168.1.1 in te typen. Er dient vaak ook een standaard paswoord als admin ingevoerd te worden. De bovenste twee IP-adressen worden gebruikt om in te loggen in het beheerscherm van een router. Ze zijn afhankelijk van hoe de default router-settings zijn ingesteld in de fabriek waar een router is gemaakt. Als de bovenste twee IP’s niet werken om in het beheerscherm van een router te komen, dan moet de handleiding van de betreffende router worden geraadpleegd. Let op dat het mogelijk is om deze default inlog-IP te veranderen. IP-adressen die beginnen met "192.168…" zijn puur gereserveerd om computers in interne netwerken als uw huishouden te identificeren, zoals een externe ip wordt gebruikt om uw héle huishouden te identificeren.

Hoe open ik de poorten?

Als u bent ingelogd in een router kunnen de poorten geopend worden met een tab die vaak NAT of LAN heet. Voor een uitgebreide gebruiksaanwijzing is Portforward.com een goede optie, waar stap voor stap wordt uitgelegd wat men daar moet doen per programma. Men klikt op de merk en het modelnummer van hun router en zoekt vervolgens de applicatie op waarvan men een gebruiksaanwijzing nodig heeft.
Als er geen gebruiksaanwijzing aanwezig is doet men het volgende:

 1. Men gaat naar het tabblad Firewall/NAT/Port Forwarding/Virtual Server. Dit is uiteraard anders voor elke router.
 2. Men voegt een User-Defined of Custom poort toe.
 3. Men vult in voor welke interne IP de poort geopend moet worden. De IP’s worden getoond in een tabblad DHCP client/client list. Elke client heeft een andere naam, vaak de naam van de windows admin van een computer. Stel dat u een nieuwe computer heeft gekocht bij Qmotion, dan heet uw DHCP client bijvoorbeeld fdw-Qmotion-635 e.d. Bij de client naam bevindt zich de IP die u moet gebruiken.
 4. Men vult een poort in. Als er een start+eind poort ingevuld moet worden, vult men dezelfde poort in voor beide vakjes
 5. Eventueel moet u UDP of TCP aangeven. Geef TCP aan of als het kan de optie beide.
 6. Klik op ok/submit/save.
 7. Uw poort is nu geopend!

Hoe controleer ik of de poorten zijn geopend?

Download gratis het programma PFportchecker van Portforward.com. Deze laat zien of poorten open zijn voor TCP of UDP-verkeer. TCP en UDP zijn niets anders dan verschillende soorten internetverkeer. U hoeft zich er niet zorgen over te maken wat deze termen eigenlijk betekenen. Als u een poort opent in uw router, wordt meestal zowel TCP als UDP-verkeer tegelijkertijd voor één poort geopend.

Ik heb alle instructies gevolgd maar de portchecker laat zien dat mijn poorten nog steeds gesloten zijn. Waarom is dat?

In dat geval ligt het mogelijk aan het feit dat u twee routers in huis heeft. Zoek de merknaam en het modelnummer van uw modem op. Als deze modem op de lijst van routers staat in Portforward.com, is deze een modem een modem en router tegelijk. Het samenvoegen van modem en router is een recente ontwikkeling in de industrie. Het gevolg is wel dat u twee DHCP-netwerken ingesteld heeft staan, óf één DHCP in een router heeft ingesteld dat is aangesloten op een modem/router. Een modem/router is deels router en heeft daarom een ingebouwde hardware firewall! U snapt dat een normale modem dataverkeer ongehinderd doorlaat, maar een modem/router niet. De verbinding via een geopende poort in een router wordt aan het einde van de "reis" door een modem/router geblokkeerd!

Ik heb ongewild twee routers (één is een router en modem tegelijk) die op elkaar staan aangesloten, hoe open ik dan de poorten?

U moet er in ieder geval voor zorgen dat er maar één DHCP-netwerk staat ingeschakeld. Deze moet direct staan aangesloten op het internet via een apparaat dat data-verkeer ongehinderd doorlaat.

Een oplossing is het inschakelen van een modem/router in "bridge-mode". Dit is mogelijk bij sommige modem/routers, en door dit te doen, worden de router-capaciteiten uitgeschakeld van de modem/router. Dit geldt voor zowel de DHCP als de hardware firewall. Een nadeel is echter dat bellen bij bijvoorbeeld ADSL modem/routers misschien niet meer mogelijk is.

De beste oplossing is toch vaak de modem in te schakelen als router. Op die manier kunt u de ingebouwde hardware firewall makkelijker beheren. Het gevolg is wel dat uw router een hub moet worden. Een hub is een router zonder intelligent netwerkbeheer en laat dataverkeer ongehinderd door. Waarom zou u een hub willen aansluiten op uw modem/router? Over het algemeen hebben modem/routers geen capaciteit voor draadloos internet. Ze hebben soms zelfs geen LAN-aansluitingen om met een RJ-45 kabel een computer aan te sluiten! Een hub is gewoon erg handig en soms zelfs essentieel.

Voer de volgende stappen uit:

 1. Schakel de DHCP van de modem/router in en creëer een DHCP IP pool. Dit doet u door naar de tab te gaan die DHCP/DHCP settings e.d. heet. Raadpleeg de handleiding van de modem/router om de IP te verkrijgen die u moet gebruiken om via de browser in te loggen in het beheerscherm.
 2. Schakel de DHCP van de router uit.
 3. Geef uw router een interne IP van de huidige DHCP IP pool. Dit zorgt ervoor dat u de instellingen van uw router nog steeds kunt veranderen, zelfs nadat deze een hub is geworden. Bijvoorbeeld als u een hub heeft met draadloze capaciteit en het paswoord van het draadloze netwerk van de hub wilt veranderen.
 4. Trek de RJ-45 kabel, die zich bevindt tussen de modem/router en de router, uit de ethernet-poort (WAN-poort) van de router en zet hem in een LAN-poort van de router. Op deze manier wordt de (draadloze) router een (draadloze) hub. Het aantal beschikbare LAN poorten voor de meeste routers wordt verminderd met 1, van 4 tot 3.
 5. Verander daarna de DHCP IP Pool van de modem/router. Doe dit op zo’n manier, dat de interne IP van de hub nóóit hetzelfde kan zijn dan een interne IP van één van uw computers. Eerlijk gezegd hóeft dit niet tot problemen te leiden, maar twee apparaten hebben met één identificatie (de interne IP) is vragen om problemen.
 6. Open vervolgens de poorten in de firewall van de modem/router
 7. Kijk of de poorten open zijn met de PFportchecker

Ter verduidelijking van stap 3-5 een voorbeeld: zet de IP van de hub op 192.168.1.100. (stap 3) Dit doet u door de DHCP IP pool in te stellen vanaf 192.168.1.100, en daarna deze IP, via het tabblad DHCP-settings te locken als identificatie van de router. Door 192.168.1.100 in te typen in het URL-vak van een browser, kunt u voortaan inloggen in uw hub. Voer vervolgens (stap 4) uit. Stel hierna een DHCP IP pool in, met een range vanaf 192.168.1.30 (stap 5). Alle computers die vervolgens op de hub worden aangesloten, krijgen IP’s vanaf 192.168.1.30. Omdat het niet waarschijnlijk is dat uw 70 computers aansluit op uw router, krijgen voortaan géén twee apparaten dezelfde interne IP toebedeeld.

Comments

comments

Speakers in de vorm van oordopjes.. (4/27/2017)

Oordopjes voor olifanten, ook te gebruiken als speakers. Een reuze hoofdtelefoon in het groot als luidsprekerboxjes voor de Computer.

Comments

comments

De beste 20 gratis Android Apps (4/25/2017)

1. Layar
Layar is een Augmented Reality applicatie. Hiermee kan digitale informatie weergegeven worden over het beeld van de telefooncamera. Door de combinatie van GPS, het ingebouwde kompas en de telefooncamera is het mogelijk om informatie over de dichtsbijzijnde pinautomaten, te koop staande huizen, attracties, etc. op het scherm te tonen.
Layar for Android website

2. Shazam
Shazam kan op basis van een geluidsfragment vertellen wat de naam van een muzieknummer en de naam van de artiest is. De gebruiker hoeft alleen de telefoon in de buurt van de speaker te houden en Shazam aan te zetten, vervolgens neemt de applicatie een aantal seconden het geluid op en start de analyse.
Shazam on Android website

3. IENS
Met de IENS applicatie voor Android kunt u altijd informatie over restaurants raadplegen. U kunt zoeken op restaurantnaam, plaatsnaam en op het type keuken. Nadat IENS de locatie heeft bepaald aan de hand van GPS geeft het alle restaurants binnen een straal van 500 meter weer.
IENS website

4. Google Goggles
Met Google Goggles is het mogelijk om op basis van een foto meer informatie op te zoeken over een object. Na het fotograferen van bijvoorbeeld een logo start Google Goggles een zoekopdracht via de Google zoekmachine. Vervolgens ziet u automatisch alle informatie verschijnen over dat logo en het bedrijf dat erachter zit.
Google Goggles Android Market

5. Buienradar
Buienradar.nl is in korte tijd uitgegroeid tot de meest populaire site om de weersvoorspellingen te volgen. Met de Android applicatie weet u onderweg altijd of u toch die paraplu mee moet nemen. Via de animatie kunt u namelijk zien of en hoelaat er regenbuien aankomen.
Buienradar Android Market

6. StreepjescodeScanner
StreepjescodeScanner is een applicatie ontwikkeld door Nederlanders. Met de ingebouwde camera van de Android-telefoon kunt u een willekeurige streepjescode in de winkel scannen waarna de applicatie informatie over dat product opzoekt en de goedkoopste internetprijzen voor dat product geeft.
StreepjescodeScanner Android Market

7. Foursquare
Foursquare is een locatie gestuurde applicatie waarvan gebruikers zich iedere keer aanmelden als ze op een bepaalde locatie zijn. Dit kan een cafe, restaurant, winkel of plaats zijn. De gebruiker die zich het meest aanmeldt op een bepaalde locatie wordt de “burgermeester”. Zo ontstaat een community van mensen die vaak op een bepaalde plaats te vinden zijn.
Foursquare Android Market

8. Photoshop.com Mobile
Photoshop heeft een gratis applicatie voor gebruikers van een Android telefoon waarmee foto’s snel en eenvoudig bewerkt kunnen worden.
Photoshop.com website

9. Loopt
Loopt is een locatie gebaseerde applicatie die gebruikt kan worden om elkaar te kunnen volgen. Wanneer een gebruiker is ingelogd op Loopt kunnen al zijn of haar vrienden op een kaart zien waar die gebruiker zich bevindt.
Loopt website

10. Facebook
Facebook heeft een gratis applicatie voor Android telefoons waarmee u status updates kunt volgen, vrienden kunt toevoegen en berichten kunt versturen.
Facebook website

11. Gmote
Wanneer u de gratis software van Gmote op uw computer en op uw Android telefoon installeert kunt u de telefoon gebruiken als afstandsbediening voor de computer.
Gmote website

12. Ringdroid
Met Ringdroid kunt u uw eigen ringtone maken van een geluidsfragment. Gebruik uw bestaande muziekbestanden om gratis de leukste beltonen te maken.
Ringdroid website

13. Evernote
Met Evernote kan elke soort informatie centraal opgeslagen en gesynchroniseerd worden tussen mobiele telefoons, verschillende computers en een online opslag.
Het is mogelijk om foto’s, aantekeningen en geluidsfragmenten op te slaan. Bovendien is het zeer eenvoudig om op verschillende manieren deze informatie snel terug te vinden.
Evernote website

14. Twidroyd
Twidroid is voor Android telefoons een zeer populaire Twitter client. De gratis versie heeft minder functies dan de betaalde versie maar is zeker het proberen waard.
Twidroyd website

15. Skype for Android
Een Skype client met alle basisfuncties van dit populaire VoIP programma. Voor het bellen en chatten met andere Skype gebruikers is deze applicatie zeer geschikt.
Skype for Android website

16. Wikitude
Wikitude geeft de gebruiker data over de omgeving, bezienswaardigheden en andere interessante objecten. De informatie wordt weergegeven op het scherm nadat de telefooncamera op het betreffende object is gericht.
Wikitude website

17. No Signal Alert
No Signal Alert geeft u een waarschuwing wanneer de Android telefoon geen bereik meer heeft. Zo is het niet meer mogelijk dat u er pas later achter komt dat niemand u heeft kunnen bellen.
No Signal Alert website

18. Opera Mini
Opera Mini is een snelle browser voor Android telefoons. Veel gebruikers geven de voorkeur aan deze webbrowser.
Opera Mini website

19. Seesmic for Android
Seesmic is een zeer populaire Twitter-client. Naast een web- en een desktopapplicatie biedt Seesmic ook een applicatie aan voor mobiele telefoons waaronder Android.
Seesmic for Android website

20. Nu.nl
Voor vele mensen de nummer één site voor het laatste nieuws. De Android applicatie maakt het nog eenvoudiger om op de hoogte te blijven van de laatste gebeurtenissen.
Nu.nl website

Comments

comments

Alternatieve firmware voor Samsung Galaxy Gio – Android 2.3.7 – Cyanogen Mod 7.1.0 uitleg – download (4/23/2017)

Dit is de alternatieve firmware Cyanogenmod 7.1.0 voor de Samsung Galaxy Gio Android telefoon. Android 2.3.7 is de laatste Android uitgave voor Icecream Sandwich. Android 3 slaan we over in de berekening aangezien die alleen voor tablets bedoeld is. Kies de stabiele versie van het moment, 2.3.7 Android firmware.

Installatie: … Meer Lezen – Klik Hier …

Comments

comments

Tips en aandachtspunten bij de aanschaf van een Router (4/21/2017)

Dit artikel kan helpen bij het zoeken naar een router die geschikt is voor jouw (netwerk)situatie. Ik zal me vooral op de eigenschappen van breedband routers richten die voor thuisgebruik bedoeld zijn. Mensen die een geavanceerde router kopen weten namelijk over het algemeen wel waar ze naar op zoek zijn.

Routers zijn oneerbiedig gesproken ‘netwerkkruispunten’. Ze regelen verkeer tussen twee of meer netwerken. Wil je een netwerk aanleggen dat aangesloten is op internet, dan heb je een router nodig om het verkeer tussen het (thuis)netwerk en het netwerk van de internet provider te regelen.

Voordat je een router gaat kopen is handig om te weten hoeveel computers er in het netwerk zullen staan, of deze draadloos of via een kabel aangesloten moeten worden, of er eventueel netwerkprinters zijn, of je in de toekomst wil bellen via internet, etc. Deze vereisten bepalen wat voor router je moet kopen.

Ingebouwde switch

Breedband routers zijn vaak voorzien van extra apparatuur. Vrijwel elke breedband router die je nu kunt kopen is voorzien van een switch. Een switch is een apparaat dat netwerkverkeer binnen een netwerk afhandelt. Switches zijn voorzien van netwerkpoorten waar je kabels in kan steken. Vrijwel alle breedband routers, ook draadloze varianten, hebben een ingebouwde switch met 4 of 5 poorten, zodat je standaard 4 of 5 computers kunt aansluiten met een (UTP) kabel.

Mocht je meer computers willen aansluiten dan het aantal switch poorten in de router, dan hoef je niet naar een router met meer switch poorten te zoeken. Het is vaak goedkoper om een losse switch bij te kopen die je met de switch in de router verbindt.

Tegenwoordig zijn veel routers ook voorzien van een draadloos toegangspunt (wireless access point , AP of WAP). Wil je computers draadloos laten verbinden, dan heb je een router nodig die voorzien is van een AP. APs zijn ook los verkrijgbaar en kunnen apart op een switch poort aangesloten worden. Een draadlzoe router kopen hoeft dus niet meteen, maar achteraf een los access point aansluiten op een niet-draadloze router is in de regel wel duurder.

Draadloze opties

Ga je een draadloze router kopen, dan wil je het meestal het netwerk beveiligen zijn andere beveiligingsopties die je kunt overwegen.

Naast beveiliging is het bereik van het access point voor veel mensen een zwaar wegende factor bij het kopen van een draadloze router. Op veel websites verschijnen tests over het bereik van verschillende draadloze routers.

Ingebouwde modem

Sommige apparaten combineren echt alles. Een router met daarin een modem, een switch en een draadloos toegangspunt is voor thuisgebruik natuurlijk ideaal. Of je moet spreken van een router met ingebouwde modem, of een modem met ingebouwde router, een multi-pc modem weet inmiddels niemand meer zeker.

Firewall

Het is prettig als een router voorzien is van een firewall. Routers voor thuisgebruik hebben vrijwel standaard een firewall. De instelbaarheid en de informatie die een firewall weergeeft kunnen een overweging zijn als je een router gaat kopen.

Stabiliteit

Het is onmogelijk om zonder voorkennis de stabiliteit te bepalen van de router die je wil kopen. Internet biedt uitkomst. Op computerfora zoals gathering.tweakers.net kun je van de meeste routers ervaringen en opmerkingen vinden.

Firmware

Routers worden van binnen bestuurd door software. Deze besturingssoftware wordt ‘firmware’ genoemd. Van veel routers komen firmware updates uit die de werking van de router pogen te verbeteren of die nieuwe mogelijkheden leveren. Sommige routers zijn via de ingebouwde software als fileserver, FTP server of webserver in te richten.

Comments

comments

 

Comments

comments

Comments are closed.