Wijzigen hoe updates worden geïnstalleerd door Windows of hoe u op de hoogte wordt gesteld van updates

U kunt instellen dat in Windows automatisch belangrijke en aanbevolen updates worden geïnstalleerd of dat alleen belangrijke updates worden geïnstalleerd. Belangrijke updates bieden aanzienlijke voordelen, zoals verbeterde beveiliging en betrouwbaarheid. Aanbevolen updates kunnen oplossingen voor niet-essentiële problemen bevatten en uw gebruikservaring verbeteren. Optionele updates worden niet automatisch gedownload of geïnstalleerd. Raadpleeg dit Knowledge Base-artikel (pagina mogelijk in het Engels) op de website Help en ondersteuning van Microsoft voor meer informatie over de typen updates die door Microsoft worden gepubliceerd.

Als u niet wilt dat updates automatisch worden geïnstalleerd, kunt u in plaats daarvan opgeven dat u een kennisgeving wilt ontvangen als updates op uw computer van toepassing zijn. U kunt de updates vervolgens zelf downloaden en installeren. U kunt ook opgeven dat de updates automatisch door Windows worden gedownload en dat u vervolgens een kennisgeving ontvangt, waarna u de updates zelf kunt installeren. Ga als volgt te werk om de manier te wijzigen waarop updates door Windows worden geïnstalleerd of waarop u op de hoogte wordt gesteld van updates

 1. Open Windows Update door te klikken op de knop StartAfbeelding van de knop Start. Typ Update in het zoekvak en klik vervolgens in de lijst met resultaten op Windows Update.
 2. Klik in het linkerdeelvenster op Instellingen wijzigen.
 3. Klik onder Belangrijke updates op een van de volgende opties:
  • Updates automatisch installeren (aanbevolen)
  • Updates downloaden maar laat mij bepalen of ik ze wil installeren
  • Naar updates zoeken maar laat mij bepalen of ik ze wil downloaden en installeren
  • Nooit naar updates zoeken (niet aanbevolen)
 4. Als u automatische updates wilt plannen, selecteert u naast Nieuwe updates installeren de dag en tijd dat u de updates wilt uitvoeren.
 5. Als u belangrijke en aanbevolen updates voor uw computer wilt ontvangen, schakelt u onder Aanbevolen updates het selectievakje Aanbevolen updates op dezelfde manier ontvangen als belangrijke updates in.
 6. Als u wilt toestaan dat iedereen die de computer gebruikt, updates kan aanbrengen, schakelt u het selectievakje Alle gebruikers toestaan updates op deze computer te installeren in. Deze optie is alleen van toepassing op updates en software die handmatig worden geïnstalleerd. Automatische updates worden altijd geïnstalleerd, ongeacht de gebruiker die is aangemeld.
 7. Klik op OK. Beheerdersmachtiging vereistAls u om het beheerderswachtwoord of een bevestiging wordt gevraagd, typt u het wachtwoord of een bevestiging.

Opmerkingen

 • Als de computer op het geplande tijdstip in de sluimerstand is geplaatst, wordt de installatie onmiddellijk uitgevoerd als u de computer de volgende keer opstart. U ontvangt een bericht of u de installatie wilt uitstellen. Klik op het bericht en voer de instructies daarin uit om in te stellen hoe lang Windows moet wachten.
 • Als u automatische updates uitschakelt, moet u zelf regelmatig controleren of er nieuwe updates beschikbaar zijn. Zie Windows-updates installeren in Windows 7 voor meer informatie.

Comments

comments

Bookmark the permalink.

Comments are closed.