WIKIpedia op zwart.. toch de inhoud bekijken

Wikepedia is 24 uur op zwart.. om te protesteren tegen de SOPA wetgeving welke ons vrije internet gaat inperken. Onderteken allemaal de petitie tegen SOPA want als dit erdoorheen komt zijn we ineens achtergesteld als China wat wetgeving betreft.

De Nederlandse waak HOND BREIN heeft het inmiddels zo ver gekregen dat ThePirateBay geblokkeerd wordt door Ziggo en XS4All (de naam moet dan veranderen naar XS4AllToSomeWebsites o.i.d) Natuurlijk kunnen Ziggo en XS4all gebruikers gewoon via een proxy, wél bij tpb komen als de blokkade eenmaal doorgevoerd is maartoch. Eigenlijk raar ook dat rechters zo weinig verstand lijken te hebben van de materie dat men middeleeuwse beslissingen maakt door burgers het recht op vrij internet te ontnemen.

Een aanrader is gebruik te maken van de TOR browser welke u beschermt tegen meekijkende oogjes..

Om toch op Wiki te kunnen komen de komende 24 uur is er een simpele truc. Deze werkt ook op sites waar bijvoorbeeld eerst een petitie ingevuld moet worden (win een iPhone ed) om de inhoud te mogen lezen.

Het kan heel simpel zijn, door tijdens het laden van de wikipedia pagina de esc toets in te drukken verdwijnt de blackout! Voor andere sites welke niet meteen de inhoud laten zien en waar de esc truc niet werkt hebben we de volgende truc:

– Ga naar de website (met een gordijn ervoor)
– Typ ALT wanneer de menu balk niet automatisch in beeld is in internet explorer 9
– Kies: Beeld en dan Bron. Nu zien we de code van de website in een textwindow.
– Kies: opslaan. bijvoorbeeld op het bureaublad.
– Het bestand heet nu: *.htm
– Pas de extentie aan naar .html en open de website in internet explorer, chrome of firefox.
– Afbeeldingen werken waarschijnlijk niet maar de text is leesbaar

http://www.youtube.com/watch?v=1w6GtwOvnWM

Comments

comments

Tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.